Tuesday, September 9, 2014


KATHRINE + MARITA

Vi er så stolte over å kunne presentere vårt første bryllup, hvor begge er vakre bruder! Det er stort å kunne få publisere noe som vi vet mange fremdeles ikke kan ta som en selvfølge. Heldigvis begynner det å gå riktig vei for andre deler av verden også, om enn altfor sakte. Kjærligheten kjenner ingen grenser, og det burde være en selvfølgelig menneskerett å få elske den du vil, og gifte seg med hvem du vil. Marita og Kathrine får med dette inspirere oss med deres kjærlighet og vakre bryllup som ble hold den 24. mai i i nydelige Nesna kirke. Rå og vakker nordnorsk natur setter den perfekte ramme rundt disse to, som Nadia Norskott har fanget så inderlig riktig.BRUDEPARET FORTELLER:

Beste minne fra dagen: Hele dagen var helt fantastisk, alt gikk utrolig nok som planlagt. Det var utrolig mange høydepunkt iløpet av dagen, som da vi kom til kirken og fedrene våre i tillegg til de fire tantebarna sto å ventet på oss. Det å gå sammen opp kirkegulvet med hver vår far, til sang sunget av venner av oss, var et rørende øyeblikk. Det at presten, en god venn av oss, hadde laget en egenkomponert sang til oss og fremførte denne. Det å gi hverandre vårt ja og bli velsignet i kirken. Når vi kom til selskapslokalet hvor alle gjestene stod og ønsket oss velkommen. De flotte talene. Og bryllupsdansen hvor alle våre kjære og nære stod rundt oss.

Inspirasjon bak feiringen: Vi hentet mye inspirasjon fra nettet og spesielt Norwegian Wedding Blog. Vi ønsket at feiringen skulle være personlig, fra start til slutt. Vi laget mye av pynten selv, + innbydelsene og lysestakene, mye av naturmaterialer. Vi hentet blant annet drivved fra alle strendene omkring i nærområdet i snø, sol, regn og vind! Temaet vi ønsket å ha var natur, gjenbruk og personlighet, noe vi følte vi oppnådde.

Tips til andre brudepar: Vi startet tidlig med planlegging og forberedelser, vi hadde også gitt noen av gjestene oppgaver rundt selve bryllupshelgen. Vi hadde også grilling kvelden før, slik at gjestene fikk bli kjent før bryllupsdagen. Det å bruke gjestene som hjelpere anbefales, vi opplevde at alle ønsket å hjelpe til, noe som gjorde at vi kunne slappe av på selve dagen. Vi valgte å prioritere fotograf og en dyktig kokk, noe vi absolutt ikke angrer på.

Hvilken sang danset dere til: James Morrison: I won't let you go.

Hvorfor Nadia Norskott: Hun er en barndomsvenn av Kathrine. Men vi valget henne mest av alt fordi vi visste at hun er en veldig flink fotograf og hadde sett dette i bryllupet til Kathrines søster i fjor sommer. Nadia er utrolig flink på å se de små detaljene. Hun er positiv og skaper god stemning med sitt vesen, samtidig som hun er en mester i å være "usynlig" når hun tar bilder. Hun liker det litt røffe og naturlige, noe som passer oss veldig godt. Bildene hun tar er varme, nære og spesielle og vi er utrolig fornøyd med hvordan hun har gjenspeilet dagen vår gjennom kamera!


FOTOGRAFEN FORTELLER: Jeg hadde gledet meg til dette bryllupet lenge. Året før fotograferte jeg bryllupet til Kathrines søster, og jeg visste at disse jentene var veldig fine å være sammen med.

Det var perfekt vær da bryllupsdagen kom, og en liten, hvit sky som gav oss fin skygge til bryllupsbildene. Helgeland viste seg virkelig fra sin aller beste side denne dagen.

Utenfor kirken ventet fedrene, og da jentene kom gående opp kirkegulvet sammen med dem, fikk jeg gåsehud på armene, og jeg skjønte fort at denne vielsen kom til å bli spesiell. Presten i Nesna Kirke var helt fantastisk. Han overrasket brudene med en egenkomponert sang til melodien "Halleluja", og aldri før har jeg hørt så mye latter og applaus i en kirke. Han gjorde vielsen veldig rørende.

Vi tok de offisielle bryllupsbildene fra vei til bryllupslokalet, og Kathrine og Marita var helt avslappet, og så fine sammen. Det ble et koselig bryllup, med en utrolig fin og livlig gjeng samlet. Festen fortsatte inn i den lyse sommernatta, og dagen etterpå tok vi bilder på stranden, i skikkelig vind og salt sjø.

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Nadia Norskott // Brudekjoler: Gamle kjoler som vi fikk sydd om av Ingvild Sivertsen og Marit Bertheussen. Kjolene var tidligere brukt av Maritas mor Irene og tante Solbjørg, de var helt like og ble brukt da de giftet seg og hadde dobbeltbryllup i i 1975 // Hår: Idyll frisør // Make up: Anita Kristiansen // Brudebuketter: Tove Hansen, Kathrines mor // Blomster: Tones blomster, Nesna // Catering: Åshild Blyseth // Selskapslokale: Strandlandsstua