Monday, April 28, 2014


MODERNE BRUDGOM

Etter et tidligere innlegg om antrekk og tilbehør til brudgom, synes vi det var på tide med et nytt et, for å inspirere både brud og brudgom. Vi skriver også utifra vår personlige smak, og hva vi mener er antrekk som moderne og kule brudgommer bør kikke på, og ikke minst vurdere. Samtidig er det mange og lange tradisjoner i brudeparets antrekk og alle er kanskje ikke enig med NWB, men vi ønsker likevel å belyse temaet, da vi mener det både er viktig og nødvendig; for å vise alt som egentlig finnes der ute å velge blant.

Til tider kan det se ut til at Norge og skandinavia henger en god del etter resten av verden, og det ønsker NWB å endre på. Hvorfor? Fordi vi liker at brudgommen skal få være like kule som han ellers er, i sine daglige antrekk, og ikke prakkes på antrekk som fremdeles kun passer på prinsen i Tre Nøtter til Askepott. Nå var det kanskje å trekke det litt langt, men vi mener at tiden for de særs høytidelige antrekkene som en gang fungerte til bryllup, til en viss grad har utspilt sin rolle, for dagens moderne brudgom.


Sjakett og kravatt er veldig stive antrekk, og selv om dresskoden er sådan, mener vi at smoking da bør være den øverste blant brudgommens antrekk. Helgens brudgom Thomas Gullestad viste virkelig hvordan en moderne brudgom som velger den 'stive varianten' bør se ut. I en superlekker mørkeblå Tom Ford smoking (bedre blir det liksom ikke...!) var han like flawless som sin vakre brud Jenny Skavlan. We really dig! Det kan dere se selv HER.

David McClellan via One Fab Day

Bowtie eller slips er også veien å gå. Kravatt synes vi er for 'jålete' for en kul brudgom,  og sammen med brokadevest, mener vi de er det minst maskuline av alt tilbehør i et antrekk til en moderne brudgom.  Brokadevest har liksom gjort sitt, nå ønsker vi en ny tid velkommen. 

Nordica Photography via The Norwegian Wedding Blog

Selv om vi ser noen gode eksempler denne type slips (kravatt er et halstørkle knyttet som slips) innimellom, er det i hovedsak ikke noe vi ville bedt en brudgom bære anno 2014. Gi mannen din en smashing bowtie aka tversoversløyfe eller et kult slips, eller for en enda mer avslappet stil; kjør uten! Heller det enn halstørkle. La ihvertfall brudgommen få de beste alternativene å velge mellom. 

Cristian McLeod Photography via The Norwegian Wedding Blog

Noen velger også å kjøre en tredelt dress, noe som også veldig stilig, og gir brudgommen litt variasjon i antrekkene i løpet av dagen. Kommer godt med på bryllupsbildene også. Med jakke, vest, eller bare skjorte.Annet kult tilbehør, er bukseseler, brystblomsten, som kan være langt mer personlig enn bare blomster fra brudens brudebukett. Noen velger heller å bruke et tørkle i bryslommen, og det enkleste kan ofte være det peneste. Her kommer gjerne også forskjellige tradisjoner inn i bildet.


Brystblomsten kan bestå av forskjellige symboler og charms. Noen bruker nøkkel, og med en liten dekorativ tilhørende hengelås på brudebuketten, eller annen dekorativ pynt, som passer stilen og brudeparet. Se flere eksempler på ETSY HER.


Give us a gooo Photography via One Fab Day

Flere brudgommer begynner også å ha flere best mans, eller forlovere som vi sier, og ingenting er kulere enn brudgommens menn i matchende antrekk, noe som er med på å fremeheve stilen på bryllupet deres. Er du redd for å påtvinge andre et antrekk de ikke selv har valgt, not to worry; er det skikkelig kult, synes nok de fleste det er ok. Det er din dresskode; og så lenge du behandler alle med respekt, så skulle det gå greit. Det går også an å gjøre med variasjon, som for eksempel noen med vest, noen med bukseseler, noen med beige bukser, og noen med blå (etter ønsket farge), alt ettersom hva den enkelte trives med.

Q Avenue Photo via The Norwegian Wedding Blog

 Q Avenue Photo via The Norwegian Wedding Blog

Ruter er vi superfan av, og ikke tenk på at du må ha hvit eller ensfarget skjorte; du kan faktisk ha akkurat det du vil. Vi liker ruter og farger, fordi det gjør antrekket langt mer personlig. Det gjør heller ikke nødvendigvis antrekket noe mindre formelt, bare mer unikt.

Sarah Kathleen via Ruffled Kate Romenesko via Ruffled

Pawel Bebenca via One Fab Day

Grått og tweed er også farger og tekstiler som går igjen, og er klassiske og stylish. Det er også en farge som får perfekt sammen med det meste av andre fargekombinasjoner. Bare se på bildene som er representert.


Studio Vest via The Norwegian Wedding Blog

For smoking er det noen regler som kan være greie å kunne; du kan klikke deg inn HIT, for å lese mer om smoking. Ønsker du å vite mer om kleskoder, finner du det HER. Annen nyttig lesning er; A man's guide to black tie; How to wear a tuxedo. Eller artikkelen til NY Times HER.

En annen viktig faktor mener vi er at en brudgom som føler seg komfortabel, er også en enda mer 'good looking groom', fordi han da utsråler selvtillit. Det er også langt større spillerom når det gjelder fotogarfering, for få kule og tøffe bilder av brudgom, brudepar og brudgom med kompiser, når man har kule og moderne antrekk. Sjakett er sjakett, det samme gjelder for kravatt, som igjen begrenser oppsett, positurer og komposisjoner i forhold til fotografering, fordi antrekket da er så formelt. 

Sandra Palm Photography via The Norwegian Wedding Blog

Brudgommens antrekk og tilbehør er like viktig, og har fotografen anledning til det er det kjekt å få bilder av brudgommens detaljer også. Her er det bare kreativiteten til fotografen som setter grenser.


Sara Wilde via Style Me PrettyDeep Grey Photography via One Fab Day

NWB elsker brune sko stilige sko til brudgommen, spesielt til en mørkeblå dress. Brune sko går til det meste, unntatt smoking. Da er det klassisk sort som gjelder, helst i lakk. Skoene på bildet over er fra den kule shop'en Agnes & Norman, og du finner enda flere kule sko HER. Du finner også flere sko i brunt HER.

Shari & Mike Photographers via Ruffled -


Savo Photography via One Fab Day

Leo Patrone Photography via Style Me Pretty

Så langt slik vi har sett de siste årene i trender for brudgom, er kravatt og sjakett helt fraværende, selv om det dòg sikkert finnes endel bryllup i Europa og gjerne England hvor dette fremdeles bæres. Vi håper likevel at vi gjennom disse bildene kan vise at det finnes mer variasjon, og ikke minst et antrekk som kan passe enhver brudgom, slik det finnes en brudekjole, for enhver brud.

 Yvette Roman via Style Me PrettyAmelia + Dan Wedding Photography via Wedding Chicks

Vi må heller ikke glemme alle ting som kommer handy for en brudgom på bryllupsdagen, slik leppestift, hårspray, og parfyme gjør seg gjeldende i brudens veske.

Chad Cress via Ruffled

Heidi Ryder - Ashley Jane Photography via Wedding Chicks

Ønsker du i tillegg å vite mer om dress, og hvordan den bør passe, kan du klikke deg inn til "27 unspoken suit rules every man should know". Og mens du er igang, finner du slipsknutehjelp HER. Style Me Pretty har en egen post med 20 Steel-worthy styles for Grooms.

Da håper vi den norske og moderne brudgommen er klar for bryllup - NWB gleder seg til å se mange stilige og kule brudgommer i sesongen som kommer! Du kan også følge oss på PINTEREST for mer inspirasjon til brudgom.