Friday, June 7, 2013INSPIRASJON 
FOR BRUDEPAR & FOTOGRAFER


Vi ser utrolig mange bilder, videoer og 'kunstverk' fra like mange utrolige og talentfulle fotografer. Noen ganger vet vi ikke hvordan vi skal rekke å se alt som inspirerer oss, gjør hjertene våre varme og ekstra glade, og noen ganger ser vi noe som fanger våre øyne og hjerte litt ekstra hardt. Det er vanskelig å beskrive fordi det er så mange som er så dyktige og som vi beundrer, og det eneste vi klarer å forklare det med er at det trykker litt ekstra i hjerte, så man får lyst å rope det ut så flere får se, oppdage det, og så bli inspirert. Det er de gangene man ikke klarer å la være å dele, fordi det treffer hjerte så hardt at man vil skape noe vakkert selv, eller enda bedre, få lov å bringe det videre til andre som også liker å la seg inspirere, og som selv liker å fortelle historier om kjærligheten og livet, og lidenskapen som ligger bak menneskene som er der for å fortelle dem, og gjenskape dem, slik de ser den. Noen ganger må det gjerne noen utenfor til for å se hvor vakker din historie er, og for å få deg til å skjønne hvor viktig din historie faktisk er, hvor rørende og betydningsfull den er, bare den blir fortalt med de 'rette øynene', og det rette hjerte. Det er det vi føler fotografering og filming handler om, at fotografen skal se hvem du er, å klare å få frem all din skjønnhet, og som kan fortelle deg din historie slik du ser den og føler den i all sin storhet. Ingen historie er for liten til å bli fortalt, og ingen kjærlighetshistorie er større enn din egen. Vær derfor sikker på ditt valg av din visuelle historieforteller, og at du vet at den historien som blir fortalt er den samme som den du føler i ditt hjerte. Derfor er artisten bak kamera like viktig som det produktet som er synlig på skjermen.

FOTO VIA IMAGINALE SIN BLOGG

Vi kom tilfedligvis over en fotograf som fikk vårt hjerte til å stoppe opp. Bare kunsternavnet hadde noe ved seg; IMAGIN ♥ ALE. Bildene var vakre, og vi forstod hvorfor de kaller henne en drømmer. Bildene hennes er som vakre drømmer, og ikke bare fotograferer hun, hun lager også de nydeligste videoene. Det fant vi ut gjennom å lese denne bloggposten, som handler om å lage promovideo for deg som fotograf, og når bør man gjøre det og hvordan, og andre tips for fotografer. Nederst i bloggposten stod det:

"When Mike contacted me, I had already been following him enough that I had an idea for his story. He's highly recognized as a storm chaser, but I saw the connection between that, and his family and what a beautiful story it was. Honestly, it was far more beautiful when I started filming it than what I pictured in my head."

Vi måtte jo bare følge tråden, og klikket oss inn til Mike Olbinski Photography sin bloggpost, og hvordan han ønsket at Alejandra fra Imaginale skulle fortelle hans historie. Han skriver:

"I’ve been wanting to do a promo reel for my business ever since I first saw one done for another photographer. But that was over three years ago and I knew I wasn’t ready. I honestly had no idea who I was at the time."

Så så han denne videoen av sin venn Imaginale:


Kort fortalt tok de en kaffe, og etter den samtalen, skjønte han at hun var den rette til å fortelle hans historie. Ved å lese innlegget hans, ble det å se promovideoen hans en langt sterkere opplevelse. Fotografer og filmskapere leverer ikke bare en jobb, eller et stykke arbeid, de gir også en bit av seg selv, sin sjel, og sin lidenskap. Bak et bilde og en historie, ligger det også en annen historie, og at det er gjennom å se den og forstå den, man blir i stand til å velge den fotografen/videografen som passer inn i den andre halvdelen av ditt hjerte, hvor du møtes og kjenner at den uuttalte forbindelsen er der, hvor man er trygg på at slike viktige deler av ditt liv som bryllup, din jobb, din hverdag og din lidenskap, blir en historie som rører de som kjenner det samme. Slik skapes også gode historiefortellere, når man åpner opp og viser hvem man er, når andre forstår og ser den ekte du, og vil vise det fra din vakreste og mest autentiske side. Fra hjerte - til hjerte. Alle har en vakker historie å fortelle, vær sikker på å velge fortelleren utifra ditt hjerte og dine følelser. Det er dine ekte følelser som skal formidles. Enten du er fotograf eller brud og brudgom. En slik promovideo har vi faktisk ikke sett før, vi ble blank i øynene allerede ved twinkle - twinkle...


Og bare så det er sagt Mike Olbinski Photography tar de mest fantastiske bilder, og gåsehuden ble vedvarende, da vi satt og klikket og wowet oss gjennom dem. Vi tar med 'århundrets bilde' av brudgommen og et gruppebilde.


Vi er vanligvis ikke så fan av 'løfte opp bruden bilder', men dette rocker så det holder!


Vi anbefaler alle som har lyst til å se mer av disse fantastiske og inspirerende fotografene, til å klikke seg inn på deres websider og facebook.  Mike Olbinski Photography og IMAGIN ♥ ALE. Mike sin Facebook og Alejandra sin facebook.

“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.” - Maya Angelou

Imaginale sin siste bryllupsvideo er denne under her, hvor Jose Villa var fotografen. We Love This.PS! For en annen inspirerende bryllupsvideo klikk deg inn her. Siden vi elsker Frankrike og fransk, er den ekstra god, og selv uten å å forstå språket, var det lett for oss å bli rørt.