Sunday, March 24, 2013SøndagsInspirasjon

- SPACES & PLACES Del 1 -


Da vi begynte å jobbe med denne bloggposten som skulle omhandle Spaces & Places - dvs inspirasjon til; selskapslokaler og steder for vielser og bryllupsmottakelse, skjønte vi fort at vi ikke kunne lage kun én bloggpost om emnet. Vi ønsker å spre inspirasjon, tips og idèer som går forbi, og utover landegrenser, tradisjoner og nasjonaliteter, men som likevel kan brukes hvor enn du befinner deg. I Norge har det lenge vært tradisjon med bryllup på hoteller, restauranter, selskapslokaler, og grendehus, og vi kommer til det også i egne bloggposter, dòg med en annerledes vinkling.

Men vi kjente vi måtte begynne med noe annerledes og noe som kan inspirere både bruder, brudepar og alle som driver innenfor områder som på en eller annen måte har med bryllup å gjøre. For i virkeligheten skal det så lite til, for å forvandle et sted eller et lokale til en personlig og unik bryllupsfeiring, og at det nødvendigvis ikke er saldoen på bakkontoen, som avgjør om bryllupet eller stilen din kan gjennomføres. Ofte er det bare kreativitet hos alle involverte, evnen til å yte service på alle nivåer til alle gjeldende parter, og ikke minst ambisjonene om å strekke seg litt lenger, som er gjeldende for hvordan din bryllupsdag, blir akkurat slik du - og dere ønsker at den skal være. 

FOTO: LAUREN LARSEN PHOTOGRAPHS

Det er deres store dag, og uansett hvem du kjøper eller får tjenester av, sørg for at du ikke er villig til å 'settle for less', og at du forventer og forlanger det beste av de du har engasjert, uavhengig om det er frivillig eller en betalt tjeneste. Det er også viktig at de dere engasjerer, ønsker å gjøre sitt aller beste for at dine/deres forventninger skal innfris. Husk også at det er kundens/klientens referanser de skal leve av i ettertid. Seriøse aktører i markedet ønsker et plettfritt navn & rykte, for å kunne drive suksessfullt videre. I tillegg er utvalget og markedet så stort idag at det er mer enn nok å velge i - og av, når det gjelder lokaliteter & lokaler, blomster, mat+catering, kaker, dekorering og servering. 


NWB fant derfor frem BARR MANSION, som er stjerneksempelet på hvordan arrangere bryllup, som en totalpakke. Barr Mansion er rangert som et av Amerikas 10 ledende unike steder for bryllupsarrangement, de er rangert som nr. 1 blant Bride's Choice Award 2013, får hederlig omtale på alle blogger, og i alle ledende bryllupsmagsiner i USA. De er også rangert som det mest romantiske stedet å arrangere bryllup av Brides Magazine. Og etterhvert som du leser, og ser bildene så skjønner du hvorfor. 

På forsiden sin skriver de: 
"BARR MANSION IS NOT ONLY THE NATION'S FIRST CERTIFIED ORGANIC EVENTS FACILITY - WE'RE THE VENUE THAT IS COMMITTED TO BRINGING YOU THE BEST DAY OF YOUR LIFE."  


Med slike utsagn følger det en viss forventning, men ingenting er bedre en når man opplever service og profesjonalitet som tar pusten fra èn, og lar en slappe 110% av på sin store dag. For det er det man skal gjøre på bryllupsdagen. Og med de beste til å gjøre sitt beste, er ikke det noe problem. Du kan lese mer om hva som blir sagt om dem her. Gode referanser er alltid den beste reklamen, og markedsføringen.


Slike omgivelser som Barr Mansion tilbyr, gir også så utrolig mye spillerom for vakre og kreative bilder for fotografen. Klargjøring av bruden, en brudgom som venter, bilder av gjester & familie, og ikke minst portrettfotografering og festbilder. Interiør, arkitektur og omgivelser, gir drømmelocations for enhver bryllupsfotograf. I Norge har vi mange ærverdige vakre Herregårder og Gods, som kan tilby lignende atmosfære og omgivelser. Ingen kulisser er vakrere enn naturen og historisk grunn, eller interiør som tar pusten fra deg.


Vi har en tro på at kommer til å bli mer og mer vanlig å samle familie og venner til bryllup på steder og fasiliteter som kan tilby 'full pakke', også i Norge. Den norske fjellheimen blir stadig mer attraktiv blant norske brudepar, for å kunne tilbringe en hel helg sammen, i forbindelse med bryllupsfeiring, eller steder som kan tilby en overnatting. Og vi hos NWB gleder oss selvfølgelig til å kunne vise de frem for våre lesere etterhvert. For ikke lenge siden presenterte vi et vakkert høstbryllup som gjorde akkurat det.


Vi har mange vakre hager og bygninger også her til lands, og disse kan brukes til fotografering, eller som bakgrunn for utevielser, eller bare festen. Del gjerne opp dagen, og bruk det som finnes av flotte bygninger, natur og omgivelser der du/dere bor, eller der hvor dere ønsker å ha mottakelsen og/eller vielsen. 


Vi synes Vigelandsparken - Frognerparken er alt for lite brukt til bryllupsfotografering, og både monumenter, trapper, porter, planter og blomster gir perfekte rammer for kreative og vakre bryllupsfotograferinger, selv utenom 'sesong', og ikke minst i soloppgang og solnedgang. Flere byer har parker som kan brukes, og flere bygninger har flotte hager hvor man kan sette opp partytelt og bord til fest. Vær kreativ og let opp vakre steder i din kommune, og fylke.


Barr Mansion har to hovedbygninger. Hovedbygningen Eastlake, Victoriansk bygning fra 1898 - og The Artisan Ballroom som er bygget opp igjen; større og bedre etter at den forrige ballsalen, brant ned i 2010. 


Det som er flott med slike nakne og rustikke lokaler, er at det gir rom for uendelige mange valgmuligheter når det kommer til farger og design. Den rustikke, men enkle arkitekturen gjør at du kan dresse lokalet opp eller ned, akkurat slik det passer din stil. Tekstiler kan gjøre meget ut av et lokale. Å utsmykke selskapslokalene med tekstiler, kan gi en ekstra personlig touch til bryllupsdekoren. Det er helt vanlig å gjøre i utlandet både i partytelt, grendehus og selskapslokaler, og håper vi kan se enda mer av det her i Norge.


Bryllup kan være fargerike, og det kan være i en dempet fargeskala. Naturlig eller moderne, elegant og morsomt. Kult eller tradisjonelt. Enkle lokaler med naturlige farger & design og møbler, gir rom for å tilpasse seg et større mangfold, enn et som er låst i en viss type design og stil. Det er med på avgrense markedet, og seg selv fra det store publikum. 


Store selskapslokaler bør være fleksible i sin logistikk, design og sitt møblement. Noe å tenke på for gamle gårder og herregårder som skal legge om drift, eller gjøre om låven til selskapslokaler. Og gjerne ha både runde og lange bord på lager. Klappstoler fra IKEA er superpraktiske og går til alle typer design og stiler. Har lokalene fine bord, kan kunden selv få velge om de vil ha med eller uten duker, for å dresse opp eller ned til sin bryllupsstil. Dukene bør også være tilgjengelig i et utvalg av farger, og ikke bare hvitt. Mer av det skal vi vise i eget innlegg om bordsetting og design.


Lyssetting er den ultimate stemningsskaper. Lykter og lys inne og ute, er med på å sette den rette stemning, og dermed forlenge sesongene. Elektronisk og stearinlys, og ikke minst solcellelykter & lamper til uteområdet er med på å sette prikken over i'en. Heng opp i parasoller, trær og på bygninger. Det finnes stort utvalg i slik belysning.


Selv om Barr Mansion har et stort uteområde, er det ikke så mye som skal til for å kunne holde en utevielse. Så lenge det er en hage, kan man bruke alt fra halmbenker til gamle skolebenker og kirkebenker, klappstoler, sofaer og stoler fra loppemarked, og/eller hagemøbler. Blomster og trær i krukker og tønner, gir fine dekorasjoner. Det samme gjelder for lykter, tøyremser og gamle lysekroner. Bruk spyd til lykter og heng blomsterdekorasjoner eller lykter på disse, langs 'midtgangen' opp til der vielsen skal foregå.


Utevielser er ikke alltid så lett å få til i dette landet,  men vi håper at det med tiden vil være enklere å få prester til å komme ut av kirkerommene, å vie brudeparet der brudeparet selv måtte ønske å inngå giftermål. Vi trenger større fleksibilitet som igjen kan være med på å endre det å arrangere bryllupsfester som er enda mer personlig og unike. Trender og tradisjoner forandrer seg, og det er viktig at norske brudepar kan identifisere seg med det de inspireres av fra inn - og utland, i moderne tid.


Det går også fint å bruke deler av selskapslokalet til vielse, som kan ryddes bort under for eksempel 'cocktail hour'. Stoler, lykter, blomster er med på å markere området man ønsker skal være reservert for selve vielsen. Ved å ha vielsen på samme sted som selve mottakelsen, sparer man seg også for endel logistikkutfordringer. Det trenger heller ikke være så avanserte teknikker som skal til for at det skal se ut som et egnet sted for selve ekteskapsinngåelsen, og kan bli så mye eller så enkelt som hvert brudepar ønsker.


Blomster spiller en viktig rolle i dekoren og fargene i et bryllup. Har ikke selskapslokalene en egen blomsterdekoratør eller samarbeidspartner, skaffer du en du liker selv. Gå sammen på befaring, hvor vielse og festen skal holdes, og planlegg hvor mye, og hvordan du/dere ønsker å ha det. Be gjerne dekoratøren å vise deg/dere eksempler utifra hva dere har blitt enige om på forhånd, slik at du er sikker på hva som møter deg på selve dagen. Ingen ønsker overrraskelser de ikke liker på en slik dag.


IKEA lykter kan fint brukes på bord, og som dekor inne og ute. Disse kan du også spraymale i akkurat den fargen du ønsker. Norgesglass og små glassrør brukes lett til enkeltblomster, og henges på greiner du kan plukke i skogen. Bruk ståltråd, fine bånd, eller jutesnor som oppheng. 


Barr Mansion har en egen offisiell blomsterleverandør; STEMS Floral Design, og kanskje noe flere i Norge også burde ha en fast blomsterdekoratør, hvis de da ikke allerede har det. Det er uansett viktig å sette av i budsjettet til blomster. Blomster gjør så mye av seg og er en viktig del, som ikke bør bli glemt. Det er også ofte noen i vennekrets og familie som er flink med blomster. Kjøp da gjerne rimelige buketter på dagligvaren, eller blomsterbutikkene, og mix & match selv. Vaser kan kjøpes brukt på fretex, finn, IKEA, og andre butikker, eller lån av venner og familie. Finn deg noen inspirasjonsbilder og sett opp noen prøvebord, og spør om hjelp.


Når det gjelder blomster på bordet, er det lurt å tenke at blomsteroppsatsene og lysene enten er høye nok til at man kan se under de, eller lave nok til å se over dem. Slik mister man ikke kontakten med de man sitter ovenfor og på bordet med. 


Bruk vanlige møbler ute, sett sammen til en kul lounge på gresset eller i bakgården. Har du en profesjonell bryllupsarrangør, skaffer de møbler du trenger og ønsker, eller de bør iallefall det. Puffer, tepper, stoler i forkjellige varianter er bare med på å gjøre det til en kul og avslappet stil. Tekstiler og blomster og farger brukes til å binde det hele sammen.


For enda mer inspirasjon til blomster og blomsterarrangementer, er det bare å klikke seg inn på bildegalleriet. Og husk at stilarter og design fint kan blandes. Nytt og gammelt, moderne og rufsete. Det er resultatet som teller. Kanskje brudgommens farmor har en gammel sofa i kjelleren som hadde blitt kjempekul til hagebryllupet?


Vel, så var det kaken og kakene. Barr Manion baker sine egne kaker, og utifra  bildene ser det ut til at utvalget er stort av lekre kaker for enhver smak. Vi har selv for første gang smakt en Red Velvet kake, og vet at det definitivt ikke blir den siste. Den tror vi at blir en fremtredende hit i norske bryllup i tiden som kommer. (TIPS: skjær opp slike treplater fra en tømmerstokk, og bruk til å sette kubbelys og blomsterdekorasjoner på, eller i forskjellig tykkelse, for å få kakene på kakebordet i forskjellig høyde.)


For mer kaker klikk dere inn på deres bildegalleri, og la dere friste. Bildet over viser deres Key Lime Pie, som er en amerikansk dessert - og som vi absolutt anbefaler å prøve. Yummi.


Når det kommer til maten; består kjøkkenet deres av kortreist og organisk mat som de selv dyrker eller kjøper av lokale tilbydere, noe som er med på å sette en standard på deres kjøkken, som gjør dem unik. Det er moderne og trendy mat, med røtter i nasjonale tradisjoner.


De lager alt fra scratsch, og følger sesongene hva gjelder de beste råvarene. Kjøkkenet tilpasser seg også absolutt alle dietter, matpreferanser og behov. De har sine egne sesongmenyer, eller kreerer spesialtilpasset meny med dine ønsker. Akkurat slik det bør være. We like! (Legg merke til trebordene de serverer på - kult).


I Norge har vi mange steder ute i distriktene som baserer seg på slik grunnleggende matfilosofi, og Slow Food er et resultat og et ønske om å fremme god matkultur. Vi tror også at norske brudepar setter mer og mer pris på ny moderne mat, som lages fra bunen av, med gode råvarer fremfor den gamle tradisjonelle bryllupsserveringen med forskjellige typer stek på fat. Det er alltid mer delikat og stilig å servere på tallerken, enn på serveringsfat, både for øyet og for smaken. Vi spår at serveringsfat fases helt ut med tiden, når det kommer til bryllupservering. Ingen brud ønsker å servere seg selv på sin bryllupsdag, og i tillegg risikere å søle på kjole og tilbehør.


Dette er altså bare første del av en hel serie vi skal vise og skrive om, når det kommer til lokaler og lokaliteter. Vi håper dere synes det var til hjelp, og at dere fant inspirasjon i hva man kan få, og forvente fra en tilbyder av bryllupslokaler, men at det også inspirerer til alt man kan gjøre på egenhånd. Gå inn og besøk Barr Mansion sin facebook side for mer informasjon og inspirasjon. Barr Mansion tilbyr som sagt full pakke, og selv om ikke alle i Norge gjør det, viser det litt om hvordan det kan gjøres. De har også gjort noe unikt, ved å legge ut bildene fra bryllup og arrangementer de har hatt. Genialt. God reklame og flotte bilder, sett med profesjonelle øyne. En god måte å samarbeide med dyktige fotografer for gjensidig markedsføring.

Følg med for vi har mange perler å vise frem - og enda flere tips & idèer, når det gjelder denne kategorien. Neste gang skal vi vise dere et slott i Sverige som er helt fantastisk, med like fantastiske priser. Og det er jo ikke så langt unna heller. Det er tross alt hos naboen.

BILDEKREDIT TIL FØLGENDE: Barr Mansion // Lauren Larsen Photographs // The Nichols // Katherine O'Brien Photography // Matthew Johnson Studios // Sarah & Rocky Photography // Nicole Chatham Photography // Caroline & Ben Photography // AJH Photography // She-N-He-Photography // A La Vie Photography // Cory Ryan Photography // Michael A. Muller // Geoff Duncan Photography // Taylor Lord Photography // Mike Reed Photo // Doberenz Photography // La Dolce Vita Photography // Photographers Skeen // DF Montgomery // Stella Alesi Photography // Amelia Tarbert Photography // Bonny Berry Photography // Nessa K. Photography // Two Pair Photography // Nadine Photography // Hyde Park photography // Whitney Lee Photography

ALL KREDIT PÅ BILDEMATERIELL TIL ALLE FOTOGRAFENE OG BARR MANSION - ALLE BILDENE ER HENTET HOS BARR MANSION SINE NETTSIDER.