Thursday, March 21, 2013


Avslappet & kult Sommerbryllup i Østfold

Ole Henrik+Nettan=Nordisk KjærlighetEt friskt vindpust av et sommerbryllup fra Sarpsborg, presenterer vi idag. Bryllupet til Ole Henrik og Nettan er som en frisk sommerbris, med latter og minneverdige øyeblikk, fanget av Bryllupsfotograf Mona Ødegård, som nylig har bestemt seg for å satse enda mer på bryllupsfotografering, etter flere år med fashion & reklame.

Selve vielsen var i vakre Skjeberg kirke, og bryllupsfesten ble holdt i hagen til brudeparets sommerhus i Skjebergskilen. Vi synes det skaper en perfekt ramme, og personlig atmosfære, hvor man tydelig ser at dette er en bryllupsfeiring sammen med gode venner & familie. Bruden er nydelig i sin brudekjole, og med en brudebukett vi elsker, og som er litt 'vill & vakker'. Angående brudebuketten sier bruden: "Floristen heter Wibecke Kathrine Fladeby Johansen. Hon var faktiskt den enda av många som var med på hela grejen om att inte göra en fancy bröllops bukett utan, och var till och med ute och plockade ängsblommor till buketten, samt de vi hade på borden för att göra det så naturligt som möjligt bland de andra "odlade".
Vi liker det rufsete og naturlige, og er glad det finnes de som er med på kreative tanker og idèer, uansett bransje. I denne settingen var det perfekt.BRUDEN FORTELLER: Jag visste gott och väl vem Ole Henrik var för att vi jobbar i samma bransch och han visste väl vem jag var, trodde jag. På en resa jag gjorde med en väninna, som var bekant med honom, visade det sig att det överhuvudtaget inte var så. För när de två tillfälligt möttes i en liten landsby i Vietnam, så hälsade han på mig på engelska i tron om att jag var en av de infödda där. Hur som helst ledde ändå detta komiska möte till att planen om att jag efter resan, för alltid skulle flytta hem till Sverige, blev helt annorlunda.

Efter några år som kärester köpte vi ett semesterhus i Skjebergsskilen. Det var ett naturligt och självklart val att gifta oss där, eftersom det blev så personligt och vi kunde få det precis som vi önskade. För oss var det viktigt att ha ett bröllop med traditionella inslag, men med en avslappnad sommarfestatmosfär. Vigseln hölls i Skjebergs kyrka, där bla "Ta av dig skorna" av Povel Ramel blev framfört av en vokalist och min pappa på gitarr. Och med applåder, hurrarop och busvisslingar från gästerna startade dagen i precis rätt stämning.

Resten av dagen fortsatte i vår trädgård. Vi samlade familj och vänner bland ängsblommor och fantastisk mat. Min tremening och kock Stefan Eriksson (sveriges kock 2005 och Nobelkock 2008) skapade en meny som var helt i stil med den stämningen för dagen vi önskade. Vi rekommenderar alla att ha en fotograf som följer en genom hela dagen och som kan dokumentera allt, också det man som brudpar inte får med sig. En fotograf som värkligen kan vara en "fluga på väggen". Det är viktigt att fotografen också klarar att vara avslappnad och röra sig bland gästerna utan att de stelnar till, när linsen kommer fram. Det Mona förevigade gör att vi när som helst kan återuppleva lyckan och kärleken som man kände den dagen. För oss har de bilderna blivit det viktigaste minnena.

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Fotograf Mona Ødegård // Brudekjole: Christiane Brudesalong // Hår & Make-Up: Linda Kebbón // Brudebukett og Blomster: Wibecke Kathrine Fladeby Johansen hos Henriette Halvorsen Eftf. // Brudgommens Antrekk: Dress fra Hugo Boss // Catering: Stefan Eriksson - Atelier Food // Bryllupskake: Elin Erdal hos Nobel Catering & Conditori // Andre kaker: Laget av familie & venner // Partytelt, med bord & stoler: Rent a Tent Trollhättan // DJ: Jørgen Angvik